Loslaten

Bericht

Loslaten

Jesaja 43:19: “Want Ik ga iets nieuws doen. Het is zelfs al begonnen, heb je het niet gemerkt? Ik maak een weg door de woestijn en Ik laat er rivieren stromen”.

 Deze tekst ontving ik toen ik de vraag stelde: Hoe kan ik Uw Liefdevolle hart en het evangelie van genade nu verbinden met de gebrokenheid in deze wereld die vaak zo zichtbaar is in/bij zoveel mensen. Wat is er nodig om de 100% stroom van liefde en genade ten volle te ontvangen en te laten stromen in het leven van deze mensen.

 

Controle

Afgelopen maanden heb ik op deze tekst gemediteerd en ik ontving mooie openbaringen. Het ging over Loslaten, geloven, vertrouwen, laten leiden….

Mensen kunnen vaak moeilijk Gods liefde en genade toelaten in hun diepste pijn of trauma. Ik zie dat in de praktijk. Stel je voor: je bent in je jeugd misbruikt. Het kan voor jou dan heel erg moeilijk zijn om de controle los te laten. Je durft je niet over te geven aan de regie van de Heilige Geest, want wat gaat Hij dan doen?

Zeker als je perfectionistisch van aard bent, dan kan het heel erg lastig zijn om in dat deel Vaders genade en onvoorwaardelijke liefde toe te laten. Je moet dan ‘iets’ loslaten en dat is nu juist het spannendste en moeilijkste. Dit is een intens proces

Laat los en leef

Maar je hemelse Vader wil en heeft een beter leven voor je! Jezus is gekomen om jou in vrijheid te zetten en het volle leven te geven! Laat niet toe dat angst je vertrouwen op Hem belemmert. Laat je niet verlammen door het verleden maar stap Zijn beloften aan jou vandaag nog binnen. Hij staat op het punt iets nieuws te doen in jouw leven. Hij zal een weg maken waar geen weg meer lijkt te zijn!

 Een mooi boek hoe je op dit terrein geestelijke principes kunt toepassen in je leven is het boek van Joseph Prince; Laat los en leef.

Herstel en belofte

De afgelopen maanden kwamen er in toenemende mate hulpvragen binnen van mensen uit diverse lagen van kerkelijke organisaties. Het geeft mij moed, de Heer is aan het herstellen, bouwen en vermenigvuldigen! Hij richt Zijn dochters en zonen op om in hun bestemming te gaan wandelen! Mooie belofte van Vader uit Jesaja, deze geldt ook voor jou vandaag!

Aanmelden nieuwsbrief