Een moeder voor jou

Blog

Een moeder voor jou

God heeft een vaderhart en een moederhart. Hij wil zowel vaderliefde als moederliefde geven. In Psalm 131 zingt David: “Ik heb mijn ziel tot rust gebracht, zoals een kind op de arm van zijn moeder.” En Jesaja 49 zegt: “Kan een vrouw haar zuigeling vergeten? Zelfs al zou zij het vergeten, Ik vergeet je nooit. Ik heb je in Mijn handpalm gegrift.” Dat is het moederhart van God. Hij wil troosten als een moeder. Je mag in Zijn armen liggen, veilig aan zijn moederborst. Hij heeft een groot en ruim hart voor jou waarin plaats is voor jou!

Wonden

Vorige keer schreef ik over: een Vader voor jou. Nu wil ik het hebben over: een Moeder voor jou. De relatie die je als kind met je moeder hebt, blijft een leven lang van invloed, ook als je volwassen bent.

Voor mensen die een moeilijke relatie hebben gehad met hun moeder kan het moederhart heel helend zijn. God wil je liefdevol aanraken, liefdevol naar je kijken en liefdevolle woorden tot je spreken. Dat wordt ook wel storgé liefde genoemd. Om een tevreden hart te hebben is het belangrijk dat je je in het diepst van je ‘zijn’ geliefd en veilig voelt. Veel mensen ervaren dat niet zo . Zij weten zich niet gewaardeerd, omdat ze wonden hebben opgelopen.

Als jij veel te weinig storgé liefde hebt gehad van je moeder dan heb je geen compensatie nodig, maar genezing van pijn. God wil jou die moederliefde alsnog geven. Hij wil jou respect, aanvaarding, intimiteit, geborgenheid en veiligheid geven. Hij wil je al Zijn aandacht geven en alle tijd voor jou nemen, want je bent speciaal voor Hem.

Helend moederhart

God kan dat gapende gat in jou vullen met Zijn liefde. Hij staat met wijd open armen op je te wachten en wil jou aan Zijn moederborst drukken. Hij wil je zorg, troost en tedere liefde geven waar je zo naar hebt verlangd. Het moederhart van God is koestering, liefdevolle ogen, warme stem.

“Aan haar vertroostende moederborst zullen jullie drinken en verzadigd worden, haar rijke, volle borsten zullen je zogen en verkwikken. Want dit zegt de Heer: Ik laat de vrede als een rivier naar haar toe stromen, de rijkdom van alle volken als een overlopende beek en jullie zullen ervan drinken. Je zult op de heup gedragen worden en worden gewiegd op haar schoot. Zoals een moeder haar zoon troost, zo zal ik jullie troosten; in Jeruzalem zal je troost vinden.” Jesaja 66:11-13

Als het moeilijk is om de storgé liefde te ervaren, dan is het belangrijk om woorden/teksten te horen die God tot jouw hart spreekt. Spreek deze woorden voor jezelf hardop uit en mediteer er eens over. Zo maak je deze woorden/teksten levend voor jouw persoonlijk leven!

Gekoesterd

Als Vader stuurt God jou naar buiten, de wijde wereld in. Hij geeft jou identiteit, doel en bestemming. Maar als Moeder haalt hij jou naar binnen, sluit jouw in zijn armen en mag jij je laten koesteren aan zijn borst. Hij vult alle tekorten aan. Het verlangen van Zijn hart is om een Moeder voor jou te zijn!

Aanmelden nieuwsbrief