De weg van hem naar haar

Blog

De weg van hem naar haar

Mijn lieve kind, als je gefaald hebt, wees dan niet zo hard voor jezelf. Je bent voor eeuwig onschuldig verklaard! God je Vader

Je kwam mijn gesprekskamer binnen en bovengenoemde tekst stond op mijn bureau. Bij binnenkomst zag en voelde ik de eenzaamheid die jou vulde. Het verlangen naar erkenning, acceptatie en de hunkering naar liefde. Een schreeuw om hulp: “Hou van me…”

Gedachten en emoties

Je vertelde over je jeugd, je eenzaamheid, het alleen zijn en moeilijk contact kunnen maken met groepsgenoten. Het moeilijk kunnen praten over je gevoel. Het gevoel verstopt te zitten in je lijf. Je bent als jongen geboren en tegelijk was daar het verlangen om een meisje te zijn. In een opwelling trok je op jonge leeftijd meisjeskleding aan en zag de blik van je moeder. Die blik was voor jou duidelijk: ‘het mag niet…het wordt niet getolereerd, ik ben niet goed genoeg’. Je moeder kwam er nooit meer bij je op terug, het werd dood gezwegen. Wat een eenzaamheid…en jij…ging verder alleen met je gedachten en emoties…

Coming-out

Dan kom je mijn gesprekskamer binnen. Je hebt een heftige tijd achter de rug: onlangs je coming-out, je besluit om vrouw te willen zijn, inmiddels gescheiden, co ouderschap, de vele operaties die nog wachten, de invloed van hormonen op je emoties en lichaam. De vele gedachtes, het leven vanuit je hoofd, weinig contact ervaren met je lichaam.

Nu je zo tegenover mij zit, zie ik een mens voor me. Een gebroken en verwond mens en ik denk: wat een eenzaamheid en ellende is jou omgeven, wat heb je veel alleen moeten doorstaan, wat een worsteling en waarom kruisen onze wegen zich nu pas?

Op mijn vraag: Heb jij het gevoel dat God achter je keuze staat, begin je zachtjes te huilen. Je vertelt dat je gedachten heen en weer gaan en dat je het idee hebt dat je zonden teveel zijn om vergeven te worden.

Je wil meer vanuit je hart leven en Zijn onvoorwaardelijke liefde je hart binnen laten stromen….maar wat voel je je nog schuldig en wat zie en voel ik daar een worsteling bij je.

Vraag en antwoord

Jouw keuzes doen ook iets met mij en ik stel mezelf de volgende vragen:
God is jouw Schepper. Zeg je nu tegen God dat Hij het niet goed heeft gedaan?

Hoe kan ik jou nu aanspreken als je vraagt of ik voor je wil bidden? Je bent en blijft Gods geliefde kind. Lichamelijk ben je nu nog man, maar wel in transitie en voor de wet zelfs al een vrouw, ben je dan Zijn geliefde zoon of dochter?

Als je in je jonge jaren bij een hulpverlener was gekomen die jouw hart en nood had gezien, zou je dan ook voor transitie hebben gekozen?

Je vertelde: “Ik voel me op mijn gemak bij mensen zonder oordeel en die goed kunnen luisteren, helaas vind ik die in de kerk niet altijd”. Dan vertel je een reactie van een gemeentelid: ‘als jij je laat opereren zul je nooit meer gelukkig zijn’. Oeps…en dat ook nog in de kerk…

Zou dit het antwoord kunnen zijn?
Het geheim van jouw werkelijke identiteit ligt in MIJN hart alleen. Alleen door te kijken in MIJN ogen en te begrijpen wie IK ben zul je weten wie je werkelijk bent. God, je Vader

Aanmelden nieuwsbrief